Gratis polsbandjes !

Ouders zijn in de eerste plaats verantwoordelijk voor de veiligheid van hun kinderen. Hou ze dan ook goed in de gaten tijdens een dagje op het strand.

Op drukke zomerdagen kan het strand echter overvol zitten en daarom werkte IKWV (de organisatie van de redders aan zee) het initiatief van de anti-verdwaal polsbandjes uit.

Dankzij deze gratis polsbandjes kunnen verloren gelopen kindjes snel herenigd worden met hun ouders of begeleiders. Je kunt er de naam van het kindje en je GSM nummer op kwijt. Loopt je kindje verloren? Dan kunnen de redders dankzij het bandje snel contact opnemen met de ouders!
Met de steun van AXA zijn deze polsbandjes gratis te verkrijgen bij de redders aan zee, EHBO-posten, openbare toiletten, diensten voor toerisme, dagbladhandelaars aan de kust, de lijnwinkels aan de kust, ...
Op de keerzijde van de polsbandjes wordt bovendien verwezen naar de website www.kust.promo . Kinderen mét bandje kunnen bij verschillende handelaars aan de kust leuke geschenkjes of kortingen in de wacht slepen! Zeker de moeite waard om even een bezoekje te brengen aan de website.


Tips voor een dagje aan zee met kinderen:
1. Doe hen een gratis polsbandje om. Vul naam en telefoonnummer in.
2. Spreek een herkenningspunt af met je kinderen. Verlies je elkaar toch uit het oog? Ga dan naar dit punt!3. Hou je kinderen altijd in de gaten. Vergezel hen naar het water als ze gaan zwemmen.
4. Maak je kinderen vertrouwd met de redders aan zee. Laat hen weten dat het OK is om hulp te vragen.
5. Raakt je kindje toch zoek? Verwittig meteen de redders.