WORKSHOP STRANDBLOEMEN MAKEN

Ze zijn typisch voor onze Belgische Kust: de strandbloemen uit crêpepapier .
Het is een echt Belgisch fenomeen dat al generaties lang bestaat, nog voor het grote kusttoerisme dat na de Tweede Wereldoorlog op gang kwam.
Tijdens de zomermaanden zie je op het strand her en der kinderen die hun eigen gemaakte bloemen uitstallen en "verkopen". 
In de meeste kustgemeenten aan de Westkust kan je 'betalen' met de couteaukes of zaagschelpjes (een langwerpig schelpje met gekarteld kantje). Deze schelpjes vind je er met grote aantallen, vandaar dat je makkelijk 50 tot zelf 150 schelpjes moet neertellen voor een mooie strandbloem. Aan de Oostkust vind je die schelpjes veel minder, dus moet je er daar soms maar 20 verzameld hebben. In badsteden aan de Middenkust is het gebruik ietsjes anders. Daar rekenen ze met handjes gemengde schelpen (strandschelpjes, kokkels,...). Belangrijk is dat de schelpen niet gebroken zijn en dat je geen grote schelpen zoals mosselen, oesters of scheermesjes geeft. Deze laatste zijn taboe! Eenvoudige bloemen gaan twee tot drie handjes, terwijl grote of speciale al snel tien tot twaalf handjes kunnen kosten.

Wil je ook graag leren hoe je zo'n strandbloemen maakt? Tijdens een workshop leren we je de kneepjes van het vak: zo sta jij volgende zomer ook met je eigen creaties op het strand!

Meer info of reservaties op aanvraag.